fredag 24 december 2010

BILDEXTRA: Årets juldopp i Lomma! Fyra tuffa amazoner.



Maken till tuffare brudar har världen sällan skådat. Normalt när man tar sig ett vinterdopp, kommer man rusande ut från en bastu. Dopp. Och snabbt in i värmen igen.
Icke så dessa frya glada amazoner i Lomma. Annette, Pia, Monna och Eva kom direkt från Lady Lounge i Lomma, en atmosfär för kvinnor som har bestämt sig. För övrigt finns här ingen bastu utan bara massor av snö och is.
Cyklar?
-Ja, för att hänga kläderna på, säger Monna till mig, där jag står och hackar tänder.
Tänk er att vi har den hårdaste vinter i mannaminne i Lomma. Då hoppar dessa brudar i vattnet. Det är fem minus i luften. OCH TVÅ MINUS I VATTNET.
Man kan bli förkyld för mindre.
Klockan 09.00 tog de sitt Julaftondopp.
-Det var kallt att ta av sig kläderna. Jo, det var kallt i vattnet också, men när man kom upp var det faktiskt varmt, sa de till mig i kör.
Jag har på gamla dagar fått ett gäng nya idoler. När Gubbarna sitter hemma och tuggar i sig julskinkan tager damerna sig ett dopp i Centrumbadet i Lomma.
Det är banne mig historiska Lomma bilder. Endast på denna blogg.

God Jul som sagt var.







2 kommentarer:

Marianne Fricke sa...

Fantastiska bilder! Fantastiska damer! Ber om att få använda en bild, mot att jag gör den reklam Du förtjänar för Din blogg! Hör av Dig om Du vill att jag ska ta bort inlägget från min blogg.
Önskar Dig en god fortsättning oavsett!
Vänliga hälsningar från Calle Rockbäcks bloggläsaren Marianne

Marianne Fricke sa...

Ps. Om det är svårt att klicka sig fram till min blogg så kommer här adressen:
http://mariannefricke.blogspot.com/